Sipas një studimi të fundit, një femre i duhen dhe i mjaftojnë vetëm 13 minuta e 25 sekonda për të përjetuar or gazmën.

Në kërkimin shkencor, femrave u është kërkuar të shtypin një kronometër në momentin që nisin të kenë ndjesi se ksuale dhe ta ndalojnë atë në momentin që arrijnë kulmin.

Një në gjashtë femra që morën pjesë në studim, thanë se nuk e arritën kënaqësinë maksimale.

Pjesës tjetër iu desh nga 5 minuta e 42 sekonda në 21 minuta të arrinin or gazmën.

Thuajse nëntë nga dhjetë femrat e marra nën vëzhgim pranuan se kënaqësia zgjaste më shumë kur ato ishin pozicionuar sipër mashkullit.

Shkencëtarët kryen studimin nga tetori 2017 deri në shtator të vitit 2018.

Në të u përfshinë 645 femra nga 21 shtete, pjesa më e madhe të martuara ose në një marrëdhënie afatgjatë.