Popullsia e Australisë sot, për herë të parë në histori, do të arrijë në 25 milionë, sipas njoftimeve të zyrtarëve.
Një moment historik i shënuar nga migrimi ka shkaktuar një debat për  Australinë “e mëdha apo të vogël” dhe rrëmujën e qyteteve.

Ndërsa përhapja përkeqëson kushtet e jetesës në Sydney dhe Melbourne, qeveria dëshiron që njerëzit të kërkojnë vende alternative për të jetuar.

Australianët janë të përqendruar në bregdet – vetëm dy të pestat e popullsisë jetojnë vetëm në Sydney dhe Melbourne.

Sipas Byrosë Australiane të Statistikave, shumica (67 për qind) jetojnë në kryeqytet dhe kryeqytetet e rajonit. Përjashtimi i vetëm është Hobart (44 për qind e Tasmanianëve) dhe Brisbane (49 për qind e Queensland).

Edhe pse pjesa më e madhe e Australisë është e pabanuar – zyrtarisht 20 për qind e territorit është klasifikuar si një shkretëtirë – qeveria ka thënë se ka një “problem shpërndarjeje” për popullatën.