Mbi territorin e Shqipërisë edhe sot do ketë shira të dendur në Qendër dhe zonat Juglindore, por shira më të pakët rrezikojnë Ultësirën Perëndimore.

Në mbrëmje dhe gjatë natës, shira të përkohshëm mbeten prezent në territor, kryesisht në zonat Lindore.

Temperaturat e ajrit mbeten konstante gjatë mëngjesit, por rënie me 2°C sjellin orët e mesditës duke ulur maksimumin në 27 – 28°C.

Era do fryjë mesatare në Jug, por e fortë në Veri dhe pjesërisht në Qendër, me shpejtësi 55 km/h nga Verilindja, ndërsa në det dallgëzimi ngjitet mbi 3 ballë.