Një kompani e vogël japoneze zbuloi një prototip çadre me dron që përcjell përdoruesin për të ecur në hije.

Ashai Power Service shpreson të fillojë shitjen e pajisjeve të reja vitin e ardhshëm.

Në objektivin e parë do të jetë për të punuar në hapësirat private mbyllura të tilla si kurset e golfit për shkak të rrezikut të rënies dhe për shkak të rregullave të komplikuara për përdorimin e dronëve.

Me diametër prej 1.5 metra, ombrella-dron peshon pesë kilogram dhe tani për tani mund të fluturojë në mënyrë autonome për pesë minuta me një mbushje të baterisë.

Kompania shpreson të jetë në gjendje të rrisë kohën e fluturimit për 20 minuta, kështu që do të lehtësojë motorin.

Sistemi i monitorimit bazohet në kamera./e.e