Deputeti socialist Erjon Braçe ka komentuar ngjarjen në Bularat përmes një analize të gjatë. Ai thekson se fazhizmi nuk ka mend, thjesht urrejtje, nacionalizëm dhe dhunë. Sipas tij, përballja me të duhet të shërbejë për të bashkuar dhe jo për të ndarë. Braçe shkruan se marëdhëniet e paqta e bashkëpunuese, respektimi i ligjeve, zakoneve e vlerave tona, të njëri-tjetrit, pa ngritur njërin e rrëzuar tjetrin, duhet të zënë vakumin që fashizmi përdor kohë pas kohe!

Postimi i plotë:

FAZHIZMI NUK KA MEND! Thjesht, urrejtje, nacionalizem dhe dhune.  Greqia ka nje histori te dhimbshme prej fashizmit, por edhe nje histori te lavdishme kunder fashizmit! Kjo na bashkon, nuk mund te na ndaje! Fashizmi qe endet mes nesh, nuk ka c’i ben Shqiperise, as Greqise, por maredhenien e perbashket e helmon; ne jemi ata qe kemi pesuar me se shumti nga kjo, shqiptaret qe jane bere objekt i lehte i dhunes me baze urrejtjen fashiste.

Na duhet te jemi bashke kunder fashizmit, tani! Tani ai eshte qesharak, banal, histerik, fyen kur perdor nje ceremoni mortore, dhimbjen e kuptueshme familjare, per te ushqyer urrejtjen klasike qe e ben te zeshem fashizmin; fyen kur perdor flamurin e shtetit-Greqise qe antifashizmin e ka vlere, per te mbuluar arkemortin e nje shtetasi qe shkeli rende nje mori ligjesh ne perpjekjen e armatosur per te vrare sherbyes te ketij shteti, Shqiperise.

Neser mund te bej me shume se kaq; Perhapet si kolere per te bashkuar me shume te tille, ekstremiste te dhunshem, propagandues te urrejtjes, fashizmit. Kete duhet te perballim, bashkerisht! Maredheniet e paqta e bashkepunuese, respektimi i ligjeve, zakoneve e vlerave tona, te njeri tjetrit, pa ngritur njerin e rrezuar tjetrin, duhet te zene vakumin qe fashizmi perdor kohe pas kohe! Kjo per te gjithe ata qe duan kete,ata qe kane mend! Kush nuk ka, duhet te perballet me ligjin, deri ne nje, ne kete toke si kudo ne Evrope. Ky vend duhet ta bej ligjin Zot edhe per keta!