Muaji i shenjtë i Ramazanit është kohë paqjeje për të gjithë besimtarët. Është moment lutje, meditimi dhe falje…
Por në prag të çeljes së iftarit, moment kur besimtarët “thyejnë” orën e gjata të agjerim (afro 17 orë), Tirana shpërtheu nga zhurmat e bombave molotov, kapsollave pak metra larg vendit ku thirret ezani.

Basha dhe Kryemadhi morën përsipër të drejtonin tubime të dhunshme në momentet ku besimtarët myslimanë(në Shqipëri janë shumicë) kryejnë ritual lutje në afrimin e tyre me besimin në Zot. Role ku nuk afrohen aspak me qetësine, paqen si vlera të vërteta të qytetarëve europainë.

E gjithë situata ishte e ngjashme me akte terrosite të një qytetit që bashkëjeton në tolerancën fetare, zhurmat e bomave molotov, fishekzjarret tronditën kryeqëndrën e shiptarëve.

Basha dhe Kryemadhi folën për agjërimin, por të dy arritën të krijonin një tjetër ditë destabiliteti ku vetëm për besim dhe paqe nuk mund të artikohej më./Lexo.al