Disa kërkime kanë zbuluar se lëngu i boronicës mund të parandalojë infeksionet, të vonojë ose të zvogëlojë ashpërsinë e sëmundjes kronike dhe të parandalojë dëmtimin oksidativ të lidhur me moshën.

Për shumicën e njerëzve të shëndetshëm, lëngu i boronicës është i sigurt.

Lëngu i boronicës mund përkohësisht të shkaktojë kushte të caktuara si, zbaticë acidi. Disa njerëz thonë se lëngu i boronicës lë një shije të pazakontë në gojën e tyre ose përkohësisht irriton buzët e tyre.

Hulumtimi rreth përfitimet e lëngut të boronicës thonë se ai është antioksidues dhe ka veti antibakteriale.

Shumica e njerëzve në mënyrë të sigurt mund të përfshijnë lëngun e boronicës në dietat e tyre.