Në këto ditë të ftohta dimri krahas gatishmërisë së ekipeve mjekësore, ekipet e shërbimit social janë në terren për të mbështetur familjet në nevojë në bashkëpunim me organizatat partnere

Në Korçë disa familje me ndihmë ekonomike në zonat e izoluara nga dëbora janë mbështetur me pako ushqimore dhe veshmbathje për të lehtësuar përballimin e ditëve të ftohta.

Me uljen e temperaturave, i gjithë vendi është përfshirë nga reshjet e dëborës.