Vetëm 47.4% të votuesve që thonë se do të votonin për LSI e kanë vlerësuar si të drejtë vendimin e presidentit Ilir Meta për të shtyrë zgjedhjet lokale të 30 qershorit.

Ndërkohë, në radhët e demokratëve, vetëm 40.6% janë “pro” vendimit të Metës dhe nga socialistët vetëm 0.9%.