Nga Erjon Braçe

1.Pardje ishte 26 maj, 23 vite me pas nga dita, te cilen, fas.hizmi oriental e ktheu ne diten me te dhu*nshme elektorale ne historine e re-30 vjecare, te vendit;

Diten te cilen, Shteti-policia, SHIK, policite e tjera-tatimore etj, gan gsteret e rrugeve te ar*matosur, sul.moi qendrat e votimit, dhu*noi bar.barisht komisioneret e opozites socialiste, diku si ne Berat i perzuri nga qendrat e votimit, mori kontrollin e tyre dhe ne fund, shkroi nje rezultat te rreme, te pamaterializuar ne kuti votimi edhe pse zgjedhes e komisionere u luf.tuan, e shpalli zyrtarisht ate!

Edhe pse nje dite e tille per fas.hizmin oriental te Sali Berishes ishte dite triumfi, Partia Socialiste nuk u nenshtrua, nuk u mbyll, nuk u zhbe, u rikthye ne beteje, me genin e pamposhtur te nje te majte qe fas.hizmin e ka mundur perhere!

Nje dite me pas, ne 27 maj, per fas.hizmin oriental te Sali Berishes, ishte dita e hallit, rezultatit qesharak qe kish shkruar per gjithe naten, qe nuk gjendej ne kuti, as ne popull;

Une, pas barb.arise se nje dite me pare ne Berat, u shpalla fitues nga zemergjeresia e fashizmit me, 50. 06% ne nje zone njeemerore ne kete qark!

Me fytyren e cop.etuar, enjtur e fryre, rrija perballe fytyres se bukur te ikones se urryer te televizionit te pushtetit dhe pyesja me ze: c’e dua une kete mandat?!

Nje dite me pas, si sot, 28 maj, beteja jone kete here per zgjedhje te lira e demokraci, zbriti ne shesh, poshte Skenderbeut, ku shteti-policia, SHIK, policite, gan*gsteret e rrugeve te thirrur ne force, kishin organizuar teatrin e dhu*nes!

Produkti eshte ne disa prej ketyre fotove;

Udheheqes se opozites socialiste, opozites tjeter bashkuar me ne, burra e gra, te rinj, gazetare, te rra*hur bar.barisht e lare ne gj.ak ne sheshin historik te Tiranes!

2.I risolla keto tre dite, per te thene se:

Kush mendon se do te munde e zhbeje Partine Socialiste me dhu.ne, ta harroje!

Kjo parti-pavaresisht se ndryshon, perterihet, ka genin e 1996-tes te patjetersueshem!

Ur.rejta e perditshme e fashizmit oriental ndaj nesh, nuk na tjeterson, nuk na nxjerr nga shinat e lirise, demokracise dhe zgjedhjeve te lira, te drejta e te barabarta, vendosur nga populli!