Ministria e Arsimit dhe Sportit ka publikuar skemat e vlerësimit të provimeve të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, që maturantët zhvilluan këtë të premte. Janë 37 mijë maturantë që testuan njohuritë e tyre në testin e Gjuhës dhe Letërsisë.