Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka pritur në takim kongresistin amerikan Ed Case, ku janë shprehur se roli i Shteteve të Bashkuara të Amerikës mbetet i rëndësishëm për Kosovën dhe vendet e tjera të rajonit

Thaçi shton në faqen e tij në Facebook se me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kosova ka angazhimin për paqe e liri në të kaluarën, por edhe pikëpamjet dhe vizionin për të ardhmen e Kosovës, rajonit dhe botës.

“Me kongresistin Ed Case u pajtuam se roli i Shteteve të Bashkuara të Amerikës mbetet qenësor për Kosovën dhe rajonin, si dhe i shpreha mirënjohje për punën që bëjnë ushtarët dhe të gjithë amerikanët që shërbejnë në Kosovë. Republika e Kosovës mbetet e përkushtuar për paqe dhe stabilitet të qëndrueshëm në rajon, duke ndërtuar marrëdhënie të mira me fqinjët dhe duke punuar për marrëveshje përfundimtare të paqes me Serbinë. Në këtë synim e kemi mbështetjen e plotë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës”, ka shkruar ai.