NATO-ja ftoi sot Maqedoninë që të fillojë negociatat për integrim në Aleancën e Atlantikut pas marrëveshjes me Greqinë për çështjen e emrit.

“Dera e NATO-s është dhe do të jetë e hapur. Ne jemi të bindur për të ftuar qeverinë e Shkupit që të fillojë bisedimet për aderim”, deklaroi Stoltenberg në një konferencë për shtyp gjatë samitit të Aleancës në Bruksel.

“Pasi të gjitha procedurat kombëtare do të përfundojnë për të finalizuar marrëveshjen për emrin e vendit”, theksoi ai. j.j