Majlinda Bregu, sekretarja e përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR), u takua sot me Sefik Xhaferrovicin, një nga tre anëtarët e Presidencës së Bosnjë dhe Herzegovinës, në Sarajevë. Ky është takimi i parë i Bregut me udhëheqës të rajonit.

Bregu falënderoi anëtarin e Presidencës Xhaferrovicin për mikpritjen e Bosnje dhe Herzegovinës për Sekretariatin e Këshillit dhe shprehu dëshirën për bashkëpunim të vazhdueshëm të mirë, duke theksuar rëndësinë e rolit të Bosnje dhe Herzegovinës që kryeson Procesin e Bashkëpunimit të Evropës Juglindore.

“Kërkohen rezultate të prekshme për thellimin e mëtejshëm të bashkëpunimit rajonal, integrimi ekonomik i SEE dhe angazhimi ynë ndaj vlerave evropiane është me rëndësi të madhe për të ardhmen. Lidhshmëria e rajonit është një garanci për këtë. Integrimi i ekonomive tona në një treg; lidhjen e njerëzve dhe ndarjen e vlerave; duke investuar në kapitalin njerëzor dhe intelektual, ka të bëjë me interesin tonë të përbashkët politik, të sigurisë dhe ekonomike. ”

Xhaferoviç përgëzoi Bregun për mandatin e saj të Sekretarit të Përgjithshëm të KBR, duke i uruar fat në përpjekjet e saj për të rritur bashkëpunimin rajonal dhe shprehur gatishmërinë për të mbështetur të gjitha përpjekjet drejt Bashkimit Evropian.