Nё 230 vjetorin e mёsymjes ndaj Bastille-s, nё fokus ёshtё sigurimi i paqes. Presidenti Emmanuel Macron nё kёtё ditё tё rёndёsishme pёr Francёn ka vёnё nё qendёr nismёn pёr mbrojtjen europiane, nё tё cilёn ai ёshtё njё ndёr bashkёthemeluesit.

Ai ka ftuar tё marrin pjesё nё paradёn ushtarake nё Champs-Elysee krerёt e shteteve dhe qeverive tё vendeve pjesёmarrёse nё kёtё nismё. Tradicionalisht kjo paradё ёshtё pjesa qendrore e festёs.