“Rusia do t’i paguajë kontributet e saj Këshillit të Evropës vetëm kur të kthehen në të me të drejta të plota”, deklaroi Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov për EuroNews

“Sanksionet ndaj Rusisë në vitin 2014 u përshkallëzuan edhe më shumë në vitin 2015. E vetmja gjë që mund të bënim gjatë seancave të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës ishte të dëgjonim deklarata antiruse, pa qenë në gjendje t’i përgjigjeshin. Edhe gjatë kësaj periudhe ne gjithmonë kemi paguar kontributet e kërkuara por nuk ka kuptim që të paguajmë për ksenofobinë e tyre” – deklaroi Lavrov.

“Largimi i Rusisë nga Këshilli i Evropës do të ishte një hap i madh prapa për të drejtat e njeriut”, tha Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës në Twitter.

“Kam dëgjuar disa parlamentarë rusë që thonë se nëse ky turp vazhdon, Këshilli i Evropës do të nënshkruajë vetëvrasjen e tij,” deklaroi ministri i Jashtëm rus. “Unë nuk besoj se anëtarësimi në Këshillin e Evropës është më i rëndësishëm për Rusinë sesa pjesëmarrja e saj në Këshill. Ne jemi bashkuar me Këshillin e Evropës, sepse ajo garanton hapësirë ligjore dhe humanitare dhe jam i bindur se ata që sapo kanë shkatërruar këtë hapësirë ​​me veprime të paligjshme, kanë për qëllim heqjen e të drejtave të barabarta për delegacionin rus. Nëse dëshirojnë ta dëbojnë Rusinë nga Këshilli i Evropës, nuk do t’u japim atyre këtë gëzim, ne do të largohemi të parët “- sqaroi Lavrov.

Në muajt e fundit tensionet midis Rusisë dhe Perëndimit kanë arritur nivele shumë të larta, aq shumë sa që është pëshpëritur për “Luftën e Ftohtë” mes të dyve.