epa06876510 British Prime Minister Theresa May (L) welcomes Austrian Chancellor Sebastion Kurz (R), at No.10 Downing Street in London, Britain, 09 July 2018. EPA/RICK FINDLER

Europa do të jetë e plotë kur të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor do të jenë pjesë e Bashkimit Evropian, theksoi në një postim në Twitter kancelari Sebastian Kurz, me rastin e samitit të Ballkanit Perëndimor në kuadër të ‘’proçesit të Berlinit’’.

“Jam shumë i inkurajuar nga kjo dinamikë pozitive e transformuar”, shtoi Kurz, i cili jep mbështetje të plotë për përfshirjen e Ballkanit në Bashkimin Europian.

Kancelari austriak e konsideron stabilitetin e rajonit dhe progresin e Ballkanit si një prioritet të presidencës austriake të BE-së.