Kapaciteti i shisheve të verës u standardizua në shekullin e XIX dhe me kalimin e kohës ka pasur disa teori rreth saj. Disa mendojnë se kjo është për shkak të konsumit mesatar në ushqim, për transport, për ruajtje, por nuk është kështu!

Arsyeja e vërtetë është se në atë kohë konsumatorët kryesorë të verës ishin anglosaksonët dhe ata kanë një njësi të ndryshme matëse për të numëruar kapacitetin e lëngshëm: gallon perandorak. Një gallon perandorak korrespondon me një karton 450 cl, dmth 6 shishe me 75 cl, që është arsyeja edhe pse shumë verë është shitur me koli 6 ose 12 shishe.