Më shumë se 20 000 gra shqiptare nga Kosova janë dh.unuar se.ksualisht nga forcat serbe. Njëra prej ka pranuar që të rrefej të gjithë tm.errin e përjetuar gjatë asaj periudhe. Ajo ka folur për fotografinë që u shfaq në Kuvendin e Kosovës ku edhe pse nuk ishte e lu.ftës së Kosovës, zonja ka thënë se skena të tilla kanë ndodhur me shumicë në Kosovë dhe madje gratë kosovare janë dhu.nuar edhe në sy të fëmijëve, prindërve e burrave të tyre.

Më pas gruaja vijon me rrëfimin tro.nditës në emisionin Frontal në T7, teksa thotë se serbët kanë marrë atë dhe 16 gra të tjera dhe i kanë dhu.nuar s.eksualisht. Gjithashtu tregon se janë dje.gur edhe me cigare dhe e pla.gosur me th.ikë.

“Ato tri ditë, kanë qenë si 3 mijë vjet. Sa herë vjen 5-6-7 Marsi, mua çdoherë me gjen në neurologji, sepse kanë qenë vuajte tm.erruese. Na kanë rreh, na kanë d.jeg me cigare, trupin e kam me shenja, fytyrën, fytin. Jemi the.re me thikë, me na i prishë bukurinë dhe me na i lënë shenjat që me na u kujtua kjo ngjarje çdoherë. Kam qejf me dje.gë trupin tim krejt, mos me i kujtua ato ditë. Mendojsha vec qysh me vd.ekë.“- është shprehur e dh.unuara.

Ajo u shpreh se goditjen më të madhe e kishte marrë kur ishte kthyer në shtëpi, pasi gjatë takimit me burrin, kur ia kishte shpjeguar gjërat, ai i kishte thënë se nuk është më gruaja e tij. Ndoshta, sipas saj, këtë veprim e bëri edhe për faktin që ajo gjatë dhu.nimit nga serbët, mbeti shtatzënë. Kurse fëmijën, ajo shprehet se për 6 vite me radhë u rrit nga motra e saj, ndërsa tani e ka pranuar dhe e do më shumë se veten e saj.

“Kur jam kthyer në shtëpi, burri me ka pyetur se çka ka ndodh. I thashë që ata nuk na kanë marrë me na qarrosë, e as me na shëtite. I thashë pse nuk me mbrojte, pse nuk dole para automatit e me thënë që mos e merrni gruan time, po mua. I tregova se çfarë ka ndodhur, me tha prej sot nuk je gruaja ime!” ka thënë ajo.

“Fëmija jeton me mu. Është kujdes motra për të deri kur ka bë 6 vjet. Se 8 vjet nuk kamë mund me marrë veten. Tash e du edhe jetën e jap për ta. Është prap e gja.kut tem e venave të mia”, deklaroi vi.ktima e dhu.nës se.ksuale në Kosovë.
Më shumë se 20 000 gra shqiptare nga Kosova janë dh.unuar se.ksualisht nga forcat serbe. Njëra prej ka pranuar që të rrefej të gjithë tm.errin e përjetuar gjatë asaj periudhe. Ajo ka folur për fotografinë që u shfaq në Kuvendin e Kosovës ku edhe pse nuk ishte e lu.ftës së Kosovës, zonja ka thënë se skena të tilla kanë ndodhur me shumicë në Kosovë dhe madje gratë kosovare janë dhu.nuar edhe në sy të fëmijëve, prindërve e burrave të tyre.

Më pas gruaja vijon me rrëfimin tro.nditës në emisionin Frontal në T7, teksa thotë se serbët kanë marrë atë dhe 16 gra të tjera dhe i kanë dhu.nuar s.eksualisht. Gjithashtu tregon se janë dje.gur edhe me cigare dhe e pla.gosur me th.ikë.

“Ato tri ditë, kanë qenë si 3 mijë vjet. Sa herë vjen 5-6-7 Marsi, mua çdoherë me gjen në neurologji, sepse kanë qenë vuajte tm.erruese. Na kanë rreh, na kanë d.jeg me cigare, trupin e kam me shenja, fytyrën, fytin. Jemi the.re me thikë, me na i prishë bukurinë dhe me na i lënë shenjat që me na u kujtua kjo ngjarje çdoherë. Kam qejf me dje.gë trupin tim krejt, mos me i kujtua ato ditë. Mendojsha vec qysh me vd.ekë.“- është shprehur e dh.unuara.

Ajo u shpreh se goditjen më të madhe e kishte marrë kur ishte kthyer në shtëpi, pasi gjatë takimit me burrin, kur ia kishte shpjeguar gjërat, ai i kishte thënë se nuk është më gruaja e tij. Ndoshta, sipas saj, këtë veprim e bëri edhe për faktin që ajo gjatë dhu.nimit nga serbët, mbeti shtatzënë. Kurse fëmijën, ajo shprehet se për 6 vite me radhë u rrit nga motra e saj, ndërsa tani e ka pranuar dhe e do më shumë se veten e saj.

“Kur jam kthyer në shtëpi, burri me ka pyetur se çka ka ndodh. I thashë që ata nuk na kanë marrë me na qarrosë, e as me na shëtite. I thashë pse nuk me mbrojte, pse nuk dole para automatit e me thënë që mos e merrni gruan time, po mua. I tregova se çfarë ka ndodhur, me tha prej sot nuk je gruaja ime!” ka thënë ajo.

“Fëmija jeton me mu. Është kujdes motra për të deri kur ka bë 6 vjet. Se 8 vjet nuk kamë mund me marrë veten. Tash e du edhe jetën e jap për ta. Është prap e gja.kut tem e venave të mia”, deklaroi vi.ktima e dhu.nës se.ksuale në Kosovë.