Greek Foreign Minister Nikos Kotzias, left, shakes hands with Albanian Minister of Foreign Affairs Ditmir Bushati prior to their meeting in Tirana, Wednesday, July 15, 2015. (AP Photo/Hektor Pustina)

“Ne mbështesim plotësisht hapjen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Europian”,deklaroi dje në mbrëmje ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Kotzias, në një intervistë për televizionin grek Kontra, sipas faqes së internetit të këtij televizioni, kontranews.gr.

”Në samitin e qershorit, ne do të japim miratimin tonë për rrugën europiane të Shqipërisë. Kemi zgjidhur tashmë të gjitha problemet, ne duhet të ndihmojmë dhe të mbështesim Shqipërinë në rrugën e saj europiane”, deklaroi Kotzias.

”E para sepse jemi miq dhe nuk duam t’ua vështirësojmë gjërat dhe e dyta sepse ne duhet të formojmë një rrugë të përbashkët në mënyrë që vendet e Ballkanit të jenë në Bashkimin Europian”, shtoi ai.

Në këtë intervistë Kotzias përmendi edhe marrëdhëniet mes Athinës dhe Shkupit.

”Problemi me kushtetutën e Maqedonisë është zgjidhur, madje edhe problemi i emrit të Kishës së Shkupit”, deklaroi Kotzias, sipas agjencisë greke të lajmeve, ANA, që i referohet këtij televizioni.

“Ne nuk duhet t’i frikësohemi asgjëje”, shtoi ai.