Pas një viti tepër të lodhshëm për Facebook, kompania gjigante e ka humbur prestigjin, pasi nuk konsiderohet më kompania më e mirë ku mund të punohet. Nga vendi i parë, në listën “Vendet/ Kompanitë më të mira për të punuar për vitin 2019″, Facebook u rendit në vendin e shtatë në kategorinë e teknologjisë. Raporti vjen në një kohë kur shumë përdorues po heqin dorë nga Facebook, pas skandaleve me vjedhje të dhënash dhe shitjen e adresave dhe paswordeve të përdoruesve nga hakerët.

Renditja e Glasdor bazohet tek tetë faktorë, duke përfshirë balancën mes jetës dhe punës, menaxhimi/ dëmshpërblimi dhe benefitet. Rënie të ndjeshme kanë përjetuar edhe kompani të tjera teknologjike sipas raportit të Glassdor. Po të flasim për Google, shohim se ka rënë tre vende, duke u renditur në vendin e tetë, me një score 4.4. Akoma më poshtë ka rënë Amazon i rankuar me 4.1. Në vendin e parë shpallet Bain & Company, pjesë e Big Three, kompani konsultimi me seli në Amerikë.