Marrëdhënia seksuale gjatë ditëve në Ramazan nuk është e lejuar për burrat dhe gratë të cilët janë të detyruar të agjërojnë gjatë ditës, sepse të bësh seks sipas islamit është një mëkat.

Përmbahuni nga marrëdhëniet martesore apo marrëdhëniet seksuale. Gjatë agjërimit të gjitha orekset e mishit duhet ti shmangni duke përfshirë kështu edhe mendimet e papastra të intimitetit.

Pas iftarit intimiteti seksual mund të rifillojë. Shfrytëzoni ditën për familjen dhe tregoni Nënës tuaj se ju e doni shumë atë. Ruaj një përqafim për motrën tënde!

Përsa i përket marrëdhënieve gjatë natës në Ramazan, kjo është e lejuar dhe nuk është e ndaluar, dhe koha kur ajo është e lejuar zgjat deri në fillimin e agimit. Kur agimi vjen, marrëdhënia seksuale ndalohet.

Ky ajet thekson qartë se është e lejueshme për të ngrënë, pirë dhe të kini marrëdhënie gjatë netëve të Ramazanit deri në agim. Pas marrëdhënieve seksuale duhet të bëni dush pasi është i detyrueshëm dhe pastaj të falni mengjesin.