Përmbytjet dhe rrëshqitjet e tokës shkaktuar nga shirat e rrëmbyeshëm në perëndim të Japonisë kanë shkaktuar të paktën 156 të vdekur, njoftoi sot zëdhënësi i qeverisë.

Bëhet fjalë për katastrofën më të rëndë të lidhur me një fenomen meteorologjik në arkipelag që prej vitit 1982.

“Kryeministri, Shinzo Abe do të shkojë në vendngjarje”, theksoi Yoshihide Suga, në një konferencë shtypi.