Pas shtatzënisë një nga efektet anësore që mbetet në trupin e një gruaje janë strijat. Barku është një nga zonat që preket më shumë, ndërkohë që sipas faqes “Times of India” disa përbërës natyrorë mund të ndihmojnë në eliminimin e strijave. Ja disa prej tyre:

Gjalpi i kakaos Aloe Vera Vaji i Livandos Vajrat aromatik Kapsulat e vitaminës E Lëngu i limonit E bardha e vezës Lëngu i patates

Gati të gjithë këto përbërës mund t’i aplikojmë në lëkurë dhe në zonat problematike, përveç vitaminës E të cilën duhet t’a konsumojmë.