Shumica e njerëzve zakonisht lajnë rrobat e tyre me detergjentë, pastaj shpëlarje. Nëse je një prej atyre njerëzve, ndalo menjëherë!Në vend të kësaj, përdorni uthull të vjetër, të efektshëm. Arsyeja është aq e thjeshtë dhe shumë gjeniale.

Detergjentët e larjes kanë për qëllim që t’i bëjnë rrobat tona të pastra dhe të freskëta. Por ajo që nuk mund të dinë të gjithë është se detergjentët nuk janë aspak të shëndetshëm.Detergjentët përmbajnë kimikate jo të shëndetshme që shkatërrojnë elasticitetin e veshjeve, dhe parfumi në veçanti është një toksin i tillë.

Përveç kësaj, kimikate të tilla janë të dëmshme për natyrën sapo të zbrazen në ujërat tona.Një alternativë shumë më e mirë ndaj detergjentit është uthull. Ajo jep të njëjtin efekt zbutës por pa qenë i dëmshëm. Kjo nuk është vetëm e mirë për rrobat tuaja, është gjithashtu e mirë për makinën tuaj larje, pasi ajo do të ndihmojë për ta mbajtur atë të pastër.

Uthull neutralizon erë të keqe në rroba – dhe, për të mos përmendur, është shumë e lirë! Një shishe uthull normalisht kushton shumë më pak se detergjenti i larjes së rrobave. Dhe, duke përdorur vetëm një të dhjetën e një filxhan për larje është e mjaftueshme për 48 larje.

Për t’i bërë rrobat tuaja me erë të këndshme, shtoni disa pika vaj esencial të lavandës – të garantuara për t’i bërë rrobat tuaja me aromë të këndshme.

Receta për detergjent natyral:
Këtu është një recetë e mirë për detergjent natyror që zakonisht përdoret:

4 gota ujë të zier, të ftohur
1.5 gota uthull
Rreth 10 pika vaj esencial livando