Shkrimtari i famshëm izraelit, Amos Oz, një mbrojtës i fuqishëm i paqes në romanin autobiografik “A Tale of Love and Darkness” (Një histori dashurie dhe errësire) që njohu një sukses botëror, vdiq sot në moshën 79 vjeçare, njoftoi vajza e tij.

“Shkrimtari vdiq për shkak të një kanceri”, deklaroi Fania Oz Salzberger në “Twitter”, duke falënderuar të gjithë ata që e kanë dashur.