Apple njihet për cilësinë premium që ofron në pajisjet e veta. iPhone dominon listën e samartphonëve dhe sigurisht që cilësia ka të bëjë shumë. Duket se tradita e vjetër mund që të thyhet këtë vit.

iPhone 8 do të zëvëndësohet me një iPhone të ri ekonomik që do të ngajë me iPhone X por ama do të ketë një ekran LCD. Ky smartphone pritet që të jetë cilësor si çdo produkt tjetër i Apple, por disa nga prodhuesit e pjesëve për pajisjen në fjalë nuk janë shumë optimistë.

Sharp, një kompani japoneze që prodhon ekrane dhe që ka suportuar me pjesë Apple që nga iPhone i parë, deklaron që ajo që kompania amerikane kërkon është e parealizueshme për momentin.

Na komunikohet që Apple ka kërkuar ekrane LCD me bezzels nga 1 deri në 0.5 mm, por sipas Sharp ekrane të tillë kanë shumë gjasa për defekte kështuqë prodhimi i iPhone 0 është ngadalësuar dhe mund që të shtyhet deri në muajin Nëntor.

Nëse doni që të blini iPhone 9, prisni deri sa të dalin lajme në është problematik apo jo. Po ashtu vlen që të përmendim që modemët e Intel janë më të avashtë se ata të Qualcomm dhe zgjedhja që ka bërë Apple do të bëjë që iPhone të vazhdojë të ketë shpejtësi më të ulëta interneti se rivalët(sidomos nSamsung që ka që tani modem dy herë më të shpejtë).