Ju ndoshta nuk do e besoni se ushqimi i djegës, sosi “curry” ose supa janë gjërat më të mira për të qetësuar apo qëndruar të freskët gjatë ditëve të nxehta në verë.

Por, rezulton se të kesh një vakt të nxehtë në mbrëmje mund të të ndihmojë të qëndrosh i freskët nga djersa dhe ndihmon të keni trupin më të ftohtë në ditën e ardhshme.

Gjithashtu ushqimet që ndihmojnë të qëndroni të freskët janë edhe shalqiri dhe shafrani i Indisë.