Google po kërkon të bashkohet me ofruesit e rinj kinezë dhe ofruesit e serverëve për të ofruar shërbime si Google Drive dhe Google Docs në vend.

Qëllimi i kompanisë është që ë kryejnë këto shërbime përmes qendrave të të dhënave me bazë në Kinë, ngjashëm me mënyrën se si Apple drejton operacionet e saj iCloud brenda vendit.

Google ka kontaktuar dy kompanitë e famshme kineze, Tencent dhe Inspur për bashkëpunim në këtë drejtim.

Tensionet e fundit të tregtisë ndërmjet Kinës dhe SHBA-ve mund të komplikojnë ndonjë marrëveshje të mundshme.