Gjykata e e Rrethit Gjyqësor, Beratit konfirmoi sot mandatin e kryebashkiakut të ri të bashkisë Berat, Ervin Demo. Demo ishte në garë në zgjedhjet e 30 qershorit me Pavlo Shkarpën nga Bindja Demokratike dhe Plarent Aleksin, kandidat i pavarur. Gjykata e Beratit ka argumentuar se se procesi zgjedhor ishte i ligjshëm, ndërsa ka konfirmuar kryetarin e ri të bashkisë Berat.