Profesoresha e Universitetit të Gjeorgjisë u gjet e vd-ekur jashtë një vaske të nxe.htë, i das.huri i saj u arr.estua dhe një burrë tjetër me sa duket vr-au veten në atë që sherifi i qarkut e quajti “një nga rastet më të çu.ditshme që ne kemi punuar ndonjëherë”.

Sydney Clark Heindel, 69 vjeç, thirri 911 të dielën rreth orës 1 të mëngjesit për të raportuar se një grua ishte nën ujë në vaskën e nx.ehtë në shtëpinë e tij në Milledgeville për një minutë ose dy dhe nuk reagoi, sipas një raporti të Incidentit të Zyrës së Qarkut Baldwin. Kur policia arriti, ata gjetën Marianne Clopton Shockley lak.uriq dhe të vd-ekur. Në pishinë kishte gja-kderdhje si pasojë e një lën-dimi që ajo kishte marrë në kokë.

Aty pranë u gjend edhe një person tjetër që dyshohet që ka vr-arë veten.

Marcus Lillard u ak-uzua për vd-ekjen e profesoreshës Marianne Shockley të Universitetit të Gjeorgjisë, thanë zyrtarët.

Një autopsi tregoi se Shockley, 43 vjeç, ishte mb-ytur. Policia tha për CBS-së filialin ËGCL-TV se Lillard kishte njohur Shockley vetëm disa muaj mëparë dhe të dy ishin në takim.

Shockley nuk kishte asnjë impuls dhe personeli mjekësor emergjent e shpalli të vd-ekur menjëherë pas mbërritjes, thotë raporti i inci-dentit.

“Në emër të universitetit, dua të shprehim ngushëllimet tona më të sinqerta për familjen, studentët dhe kolegët e Dr. Marianne Shockley,” tha zëdhënësi i universitetit Greg Trevor në një email.

Sherifi Bill Massee tha se provat në vendngjarje tregojnë se alk.ooli ishte një faktor në vr-asjen, raporton ËMAZ-TV. Ai ende pret në raportet e toksi kologjisë që të kthehen për të parë nëse dro-gat kanë luajtur një rol gjithashtu.

Lillard tha se kishte qenë në pyll për rreth 15 minuta duke mbledhur dru zjarri dhe kur u kthye, ai vuri re se Shockley “u zh duk” në vaskën e nxehtë, thotë raporti. Zëvendësi vuri në dukje në raportin e tij se tashmë kishte një grumbull drurësh të madh pranë zjarrit nga pishina dhe se dukej e çuditshme të mblidheshin më shumë për shkak se kishte pësuar shi më herët gjatë ditës.

Kur Shockley nuk u përgjigj, Lillard e mori atë nga vaska e nx.ehtë, u hodh në pishinë, e nxorri atë në anën tjetër dhe e vuri në kuvertën e pishinës, tha Lillard.

Ai shtoi se u rrë.zua duke mbajtur Shockley dhe kështu koka e saj ishte pla-gosur.

Heindel tha se ishte në anën tjetër të pishinës, ndërsa Shockley ishte në vaskë të nx.ehtë dhe se kur Lillard u kthye nga pyjet dhe gjeti Shockley që nuk reagon, ata e nxorrën jashtë dhe filluan të bëjnë CPR, thotë raporti. Shockley duket se po e merrte veten, tha Heindel, kështu që ata menduan se ajo po merrte vetëdijen dhe nuk telefonuan 911 deri rreth 45 minuta.

Teksa hetimet po bëheshin Hendel është larguar për në shtëpinë e tij, dhe policia ka dëgjuar disa zh.urma. Teksa kanë vrapuar për në banesën e tij e kanë gjetur Heindelin të v.dekur.

“Është një nga rastet më të çu.ditshme që ne kemi punuar ndonjëherë … ishte thjesht një lloj i çuditshëm i rastit”, tha Massee.