Studentët janë në të drejtën e tyre në protestën e organizuar para ministrisë së Arsimit, ku kanë marrë përgjigje pozitive për kërkesën e parë, ndërsa tashmë kërkojnë realizimin e tre kërkesave të tjera. Ndërkohë që qeveria anuloi me urgjencë vendimin përmes të cilit aplikoheshin tarifa për studentët ngelës apo që kishin lëndë të mbartura, universitetet ende nuk kanë plotësuar kërkesat e tjera, mes të cilave ajo që ka lidhje me tarifën e shkollimit.

Por kur sot porotesta vijon me të njejtin intensitet, këtë radhë janë vënë dhe autobusë në dizpozicion pa lekë kundrej sjelljes së protestuesve të rretheve që kanë mbërritur në Tiranë, përballë Ministrisë së Arësimit dhe janë përziere më studentët dhe përfaqësues të opozitës. Por duke qënë se duan të duken para liderëve të tyre se janë në krye të “detyrës”, nuk i shmangen do të të bërit selfie në protestë dhe ta hedhin menjëherë në adresën e tyre në rrjetin social.

Rasti më konkret i kapur me figurë është dhe ai i ish kandidatit për deputet të opozitës, përfaqësues i Partisë Republikane Besnik Lleshi në Lezhë. Zyrtari i lartë i opozitës në këtë qark ka ardhur bashkë me demokratë dhe republikanë duke u “infiltruar” brenda kësaj proteste dhe ka qënë në bërthamën e grupit që kërkonin të protestonin dhe para kryeministrisë.

Nuk kishte si të rrinte opozita kaq gjatë pa futur duart në këtë protestë paqësore dhe të kulturuar të studentëve që kanë thjeshtë kërkesa studentore dhe duan ti realizojnë ato përmes aktit të tyre normal të protestës.