Shqipëria më 1947 ishte e rreshtuar në bllokun komunist, në anën e lindjes, kundër Perëndimit. Ndërsa, llogaritej se shteti që “udhëhiqte” perandorinë komuniste në atë kohë ishte Bashkimi Sovjetik.

Delegacioni Qeveritar shqiptar i kryesuar nga diktatori Enver Hoxha, Koçi Xoxe, Hysni Kapo kishin vizituar për herë të parë Moskën. Ata janë pritur edhe nga kryetari i ish-B.S Joseph Stalin. Këto janë disa imazhe të rralla historike, ku duket Enver Hoxha dhe Stalini shumë pranë njëri-tjetrit në stadiumin e Moskës.