Pamje të rralla të jugut shqiptar, Kosovës dhe Çamërise në vitet 1900. Jeta në fshatrat dhe qytetet shqiptare të atyre viteve është përjetësuar në aparatin e fotografit zviceran Frédéric (Fred) Boissonnas. Imazhet e tij të Epirit dhe Çamërisë, në kohën e përfshirjes së tyre nga Greqia, nuk janë vetëm element me vlerë dokumentore, por edhe artistike. Fotot janë publikuar nga studiuesi Robert Elsie, në faqen e tij në Facebook.j.j