Nëse mendojmë që reklamimi i produkteve është një art i ri në tregun e shitjeve e kemi gabim. Jo vetem në botë, por edhe në Shqipëri reklama ka patur format e saj të shprehjes, ndërsa tregtarët përpiqeshin të shisnin dhe të bënin të njohura produktet e tyre.

Fotot me poshte sjellin imazhe te dy reklamave qe i perkasin kohes se mbretit Zog.

Reklama e parë e botuar në një gazete të tetorit të vitit 1923, flet për nënproduktet të rrushit si rakia dhe uthulla, ndërsa reklama tjetër, i fton njerëzi në kafene “Parajsa,” të dëgjojnë muzikë dhe të kakojnë fundjavën. J.J