Zbulohet arsyeja e takimit të Sindikatës së Artistëve me kryetarin e PD, Lulzim Basha, dy ditë më parë. Drejtuesit e sindikatës, Kastriot Çipi dhe Alert Çeloaliaj janë thirrur sot në Komisionin Parlamentar të Kulturës dhe Medias për çështjen e Teatrit Kombëtar.

Me sa duket, Çipi dhe Çeloaliaj pasi morën porositë nga kryetari i PD, Basha, sot po hyjnë në rol për të aktruar para deputetëve si artistë-sindikalistë të pavarur.

Një lëvizje e mirëmenduar kjo nga PD, që po shfrytëzojnë artistët për kauzën e tyre.