Drejtoresha e përgjithshme e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) vlerësoi sot se SHBA-ja në terma afat shkurtër nuk do të përballet me asnjë rënie ekonomike.

“Nuk shoh asnjë element për recesion ekonomik në aspekt afat shkurtër”, deklaroi Christine Lagarde në kanalin televiziv CNBC, duke shprehur bindjen e saj për këtë çështje.

“Madje ne parashikojmë një rritje ekonomike më të fortë për vitin e ardhshëm për SHBA-në”, theksoi ajo, pavarësisht shqetësimeve që vijnë nga konfliktet tregtare mes administratës Trump dhe vendeve partnere të SHBA-së.