Me afrimin e festave të fundvitit, çmimet e produkteve ushqimore ruajnë qëndrueshmëri.

Nga një vëzhgim në tregjet e kryeqytetit, rezulton se prodhimi i bollshëm ka frenuar rritjen e çmimeve, që zakonisht shoqëron fruta-perimet gjatë fundit të muajit dhjetor.

Prodhimi vendas dominon tregun ndonëse nuk mungon dhe ai i importit që nuk konkurron për nivel çmimi atë të vendit, dhe që vazhdon të mbetet më i kërkuari nga konsumatorët.

Ndërkohë ministria e Bujqësisë bën të ditur se çmimet e prodhimeve bujqësore nuk kanë luhatje edhe në tregjet e tjera të vendit, madje në zonat me prodhim të lartë bujqësor çmimet mbajnë edhe nivelin më të ulët të shitjes.

Lër një koment

Please enter your comment!
Please enter your name here