Kryetari i Komisionit, Erion Braçe ka replikuar me ministrin e Financave Arben Ahmetaj, lidhur me çështjen e mbylljes së pikave të lojërave të fatit.

Braçe i ka thënë Ahmetajt, se pikat e lojrave të fatit duhet të mbyllen në fund të vitit 2018, dhe të shkojnë aty ku duhet të jenë.

Braçe: Nuk besoj në fushata që nuk vihen në jetë. Në 1 janar lojërat e fatit dalin nga lagjet, hyjnë atje ku janë caktuar. Nuk kam durim që të dëgjoj akuza politike për lojërat e fatit.

Ahmetaj: Do reflektojmë. Do shohim si do e bëjmë. Po mo po, kryetar.

‘Jam pasionant në punën time”, Socialistët debatojnë vetëm , Braçe-Ahmetajt: Vera s’është alkool
Më tej, socialisti Braçe është ndalur taksat vendore dhe agroturizmi. Braçe i ka përmendur Ahmetajt një rast të një kantine vere në Berat.

Replikat e plota:

Braçe: Nga kongresi kemi këtë pikën këtu, pa asnjë lloj diskutimi që më pëlqejnë argumentet tuaja. E thatë me të vërtetë atë argumentin për tatimin mbi fitimin tek pijet, por në një rast të ngjashëm kemi vepruar ndryshe. Kjo lidhet thjesht dhe vetëm me produktin e prodhuar jashtë njësisë. Jo më larg se dje kam parë strukturën. Në qarkun e Beratit i bie të mos përfitojnë. Agro-turizmi për një arsye të thjeshtë, sepse ajo është një kantinë.

Ahmetaj: kryetar unë nuk bie dakord me ju, për dy arsye. Është shumë e vështirë të kontrollosh agro-turizmin siç kontrollohen hotelet. Mos ta cënojmë shëndetshmërinë fiskale me emocione. Jemi mirë.

Braçe:Zoti ministër besoj se ju e dini se vera nuk është alkool por pije alkoolike. Më pëlqen pasioni juaj…

Ahmetaj: Unë jam pasionant për punën që bëj/ Shqiptarja.com/.j.j