15 mars, si çdo e premte e dytë e këtij muaji, do të jetë Dita Botërore e Gjumit, qëllimi i së cilës është të kremtojmë përfitimet e një gjumi të mirë dhe të shëndetshëm dhe të përqendrohemi në problemet që lidhen me çrregullimet e gjumit dhe trajtimet e lidhura me to. Nga ana tjetër, ne i kushtojmë rreth tetë orë në ditë fjetjes, një e treta e ekzistencës sonë. Por pikërisht gjumi i natës ka një ndikim vendimtar në cilësinë e jetës: kjo është arsyeja pse përgatitja mirë e mjedisit ku flemë është themelore.

Vetëm disa hapa të thjeshtë: ngjyra e duhur, ekuilibri i përgjithshëm i marrë nga orenditë dhe pajisjet e duhura, mund të luajë një rol vendimtar për një gjumë të mirë qetësues. Shumë dritë: një dhomë e ndritshme është premisa e domosdoshme për mirëqenien psikofizike. Drita duhet të jetë e ngrohtë dhe e butë: po, pra, perde me pëlhura të lehta për të siguruar fshehtësinë e duhur pa penguar kalimin e dritës gjallëruese. Edhe për dritën artificiale është e këshillueshme që të preferoni dritën indirekte në mënyrë që të mos lodhet syri dhe të mos shqetësojë pjesën tjetër. Nëse po planifikojmë një renovim, është më mirë të sigurojmë pikat më të lehta brenda dhomës, në mënyrë që t’i menaxhojmë ato kohë pas kohe sipas nevojës.

Peizazhi në shtëpi: çfarë më mirë se një dhomë gjumi me qëllim që të ndihesh i lumtur? Nëse je me fat që jeton në kontekste të zhytura në gjelbërim dhe nuk ke fqinjë të bezdisshëm, mund të mendosh të harrosh perdet dhe të lejosh që peizazhi të hyjë në dhomë. Mungesa e kufijve jep një zgjim magjik çdo ditë.

Një cep i parajsës: dhomat e mëdha tashmë janë një pasuri e madhe në vetvete, idetë e mira në ristrukturim mund të bëjnë pjesën tjetër. Kjo është arsyeja pse vendosja e një vaske piktoreske në dhomën e gjumit është e mjaftueshme për ta shpejtuar atë në një vend të veçantë, shkruan bota.al. Në këtë mënyrë, dhoma bëhet vendi më intim, mjedisi i shtëpisë për të ikur sa herë që kërkojmë paqe dhe relaksim. Për të përfunduar atmosferën, ne zgjedhim hije neutrale, pëlhura natyrore dhe një dru të ngrohtë për dysheme.