Dy të rinj shqiptarë janë ar ratisur nga b urgu i sigurisë së lartë në Carinola të Italisë, në orët e para të mëngjesit të djeshëm.

Sipas mediave italiane, dy shqiptarët e arr atisur janë Ervis Markja, 26 vjeç dhe Adriatik Gega, 28 vjeç. Ata u arr atisën nga objekti i parabu rgimit në provincën e Kasatrës, i cili deri në vitin 2013 kishte qenë i sigurisë maksimale dhe më pas u konvertua në bu rg të sigurisë së zakonshme. Ervis Markja u arre stua në janar të vitit 2016 së bashku me dy persona të tjerë, të identifikuar pas një arr atisjeje në të cilën kishin su lmuar një bazë të karabinierëve.

Ai u arr estua në Carinola në tentativë për të marrë mallrat e vj edhura dhe pasi kundërshtoi punonjësit e Policisë. Adriatik Gega u arr estua në vitin 2012 në krahinën e Beneventos, i dyshuar se ishte pjesë e një ba nde të specializuar për gr abitje në shtëpi së bashku me tre të tjerë që u kapën bashkë me të.

Ai u dënua dhe u dërgua në b urgun e Kasertës për vj edhje, kundërshtim të punonjësve të Policisë, pl agosje dhe rrë mbim personi. Hetimet për ngjarjen kanë filluar në zonën e Casertanos dhe në rrethina.

Të dy të bu rgosurit mendohet se janë larguar në këmbë, por nuk përjashtohet që ata mund të jenë ndihmuar nga ndonjë banor i zonës dhe më pas janë strehuar nga të njohurit e tyre.

Mediat italiane shkruanin dje se janë shtuar masat dhe kontrollet e Policisë në stacionet hekurudhore dhe ato të transportit publik në përgjithësi, pasi ka dyshime se dy të arr atisurit mund të përpiqen të largohen me tren ose me autobus.

Gjatë natës, patrullat dhe pikat e kontrollit u ngritën në Carinola dhe përgjatë rrugëve kryesore të zonës. Nuk dihet ende se si kanë arritur të largohen dy të rinjtë, ndërsa Policia ka ngritur pika të shumta kontrolli përgjatë rrugës kryesore të rrethinës.