Këto kombinime popullore kanë efekte që kurrë nuk iu priste mendja. Kombinimi i vajit të kastorit dhe sodës së bukës është një tjetër provë , pasi ofron përfitime të shumta shëndetësore dhe trajton të paktën 24 sëmundje të zakonshme shëndetësore. Vaji i kastorit ka një efekt të fuqishëm në qarkullimin, për shkak të të cilit shpesh përdoret si fasho për të ndaluar derdhjen e gjakut. Ju duhet vetëm një letër alumini, vaj kastori, peshqir, garzë të pastër dhe një shishe me ujë të ngrohtë.

Para aplikimit, sigurohuni që pastroni zonën me një përzierje të sodës së bukës me ujë. Ngrohi vajin kastorit më pas lagni garzën dhe vendoseni në zonën e vrarë. Mbylleni me letër alumini dhe me peshqir. Duhet ta lini të veprojë 1 orë. Dhe përpiquni të relaksoheni. Përsëriteni këtë procedurë në baza ditore për 40 ditë. Sipas Dr. William A. McGarey, vaji i kastorit ndihmon gjithashtu në këto raste dhe simptomave të ndryshme shëndetësore, si më poshtë: -prerje dhe plagë me vaj pluhuri për të përshpejtuar procesin e shërimit. -Për dhimbjen e kyçeve. -Për të parandaluar strijat, masazhoni stomakun me këtë vaj në 2 muajt e fundit të shtatzënisë. -Përzieni sode buke dhe vaj kastori për të eliminuar njollat e errëta në fytyrë.

-Para se të shkoni në shtrat, lyeni syte me vaj kastori për të trajtuar alergji sy. – Masazhoni kokën me vaj kastori përditë për 20 minuta përpara shampos për të stimuluar rritjen e flokëve. -Hidhni disa pika në vesh për të përmirësuar dëgjimin. -Pini 6-8 pika në qoftë se ky vaj për 4 muaj për të hequr tërësisht zhurmat në veshë. – Për të zbutur dhimbjet në pjesën e poshtme të shpinës. -Aplikimi në stomak për të trajtuar diarre kronike. – Për të eliminuar lythat. -Infeksioni i kërpudhave në këmbë mund të eliminohet me përdorimin e përditshëm i vajit të kastorit.