Në dimër ka më pak dasma. Sipas disa statistikave, martesa gjithsesi nuk është më një zakon i madh. Njerëzit janë më shumë të prirur të zgjedhin për arsimim të mëtejshëm, më shumë fokus në karrierë apo ende nuk kanë kushtet themelore për jetë.

Shumë prej tyre planifikojnë për divorc para dasmës

Shumë njerëz tashmë lidhin marrëveshje mbi kushtet dhe kohëzgjatjen e martesës para se ata të lidhin një martesë. Ndërsa diskutimi mbi financat para martesës është shumë, shumë i dëshirueshëm.

Sepse dasma mund të ju falimentojë

Mendimi i dasmës, pritjet e dasmës, kanë një efekt anësor dhe ata janë numrat. Po, në qoftë se ka ndonjë gjë që ju të shtoni emrin e dasmës, ai bëhet tepër i shtrenjtë. Dhe në qoftë se jeni duke menduar për një modeste, martesë intime, ju mund të ofendoni disa anëtarë të familjes ose miq të ngushtë.

Sa më e madhe dasma, më e shkurtër martesa

Sa më shumë që keni shpenzuar për një martesë, më e shkurtër do të jetë martesa, sipas profesorit të fundit të kërkimit të ekonomisë në Universitetin Emory. Në fakt, duket se çiftet që kanë bërë këtë kosto të lartë nga borxhet mbrapa që shkaktuan kanë shumë stres në fillim të martesës.

Rrjetet sociale ndajnë

Edhe pse ju mund të mendoni se njerëzit janë më afër se kurrë, lidhje nëpërmjet mediave sociale, si Facebook, Instagram dhe rrjete të ngjashme hyjnë në librin e zi të mosbesimit. Rreth 35 për qind e femrave dhe 17 përqind e burrave pranuan se ata kërkonin partnerë të rinj në rrjetet e tyre sociale, kështu që të gjithë përfundimisht do të shkojnë publik.j.j