Një episod i rëndë u shënua mbrëmjen e kësaj të hëne, ku një lider politik i njohur si ekstre. mist në Gjermani u su. lmua egërsisht në rrugë nga persona me kapuçë në kokë, të cilët e lanë të larë në g  . jak në asfalt.

Vik. timë e sulmit është 66-vjeçari Frank Magnitz, i cili u dërgua në spital, me pl. agë të rënda. Su. lmi brutal ndodhi në qendër të Brema, teksa eksponenti i Alternativës për Gjermaninë po kthehej në shtëpi. Paraprakisht dyshohet se mund të bëhet fjalë për një ngjarje të paramenduar për motive politike. Ishin tre persona të cilët i kishin bërë pritë Magnitz rrugës teksa po kthehej për në shtëpi, duke e rr.ahur egërsisht dhe duke e lënë të gja. kosur në rrugë. Ai u sulmua me një shkop druri me grushta dhe shqelma. “Nuk ka asnjë justifikim për dhu. nën”, deklaroi ministri i Jashtëm, Heiko Mass. /