Gjakderdhja e mundshme gjatë shtatzënisë, nuk mund të jetë si pasojë e ciklit menstrual.

Kur një grua është shtatzënë, ajo nuk vazhdon të ovulojë dhe nuk do të ketë një cikël menstrual.

Menstruacioni ndodh vetëm kur një person nuk është shtatzënë.

Megjithatë, është e mundur për gratë të përjetojnë gjakderdhje gjatë shtatzënisë.

Ndërsa gjakderdhja nuk është domosdoshmërish një shenjë e një problemi themelor, është thelbësore të kuptoni shkaqet e mundshme dhe të dini kur të konsultoheni me një mjek.

Fluksi i gjakut tenton të jetë më i zakonshëm gjatë tremujorit të parë. Disa njolla të lehta mund të ndodhin si implantet e placentës në mitër. Një grua gjithashtu mund të përjetojë ndryshime në qelizat e qafës së mitrës gjatë shtatzënisë, gjë që mund të shkaktojë gjakderdhje të lehta sidomos pas marrëdhënies seksuale.

Ndërkaq pas javës së 20, një shkak i mundshëm i shfaqjes së gjakderdhjes mund të nënkuptohet edhe si një shenjë e lindjes së parakohshme.

Në rast së gjakderdhja është e madhe dhe shoqërohet me dhimbje, ju patjetër duhet që të vizitoni mjekun tuaj për të eliminuar rreziqet potenciale.