Zhdukja e vazhdueshme e konfliktit nuk është aspak mënyra më e mirë për të ndërtuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse mund të debatoni, kjo do të thotë që ju jeni gati për ta çuar dashurinë tuaj në një nivel tjetër. Njerëzit e pjekur nuk përdorin sulme personale duke bërtitur. Në vend të kësaj, sipas intv.al ata gjithmonë përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhënien e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndoshë
1. Nëse ziheni, tregon se kujdeseni për njëri-tjetrin- Fakti që ju jeni gati për të përballuar të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet e zënkave për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen mund të jetë një shenjë e dashurisë suaj të vërtetë.
2. Nëse ziheni, komunikimi do përmirësohet- Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, ju nuk duhet të qëndroni të qetë. Përkundrazi, është e nevojshme që t’i afroheni partnerit tuaj me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe duke dëgjuar me njëri-tjetrin me kujdes.
3. Tregon se keni marrëdhënie të shëndetshme- Psikologët besojnë se ekzistojnë 7 pika kyçe për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur. Argumentimi është një prej tyre. Në fakt, sipas intv.al nëse një çift nuk argumenton, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk është fare e drejtë me ta. Argumenti i ndihmon çiftet të rishikojnë vlerat dhe ndjenjat e duke i diskutuar gjërat që janë të rëndësishme për ta.
Burimi: Brightside