Partia Demokratike nxitoi të lante duart si Pont Pilati me gjyqtarin Admir Thanza.

Nga SHQUP dje deklaruan se gjyqtari i Gjykatës së Lartë duhet të shkarkohet dhe të nisë hetimi ndaj tij, përpara se të marr vendim KPK-ja.

Për dikë që e ka memorien e shkurtër duket se kemi të bëjmë me një qëndrim parimor të opozitës ndaj sistemit të drejtësisë.

Por e vërteta është krejt ndryshe.

Gjyqtari Thanza ashtu si shumë të tjerë është një produkt kryekëput i PD-së.

Ai i ka ngjitur të gjithë shkallët e karrierës si një ‘ushtar’ i demokratëve.

Thanza u bë anëtar i Gjykatës Kushtetuese me votim nga shumica demokrate.

Më pas u propozua, u votua dhe u dekretua nga PD për në Gjykatën e Lartë.

Në 19 prill të vitit 2013, Admir Thanza me Nr. Dekreti 8115 mori bekimin e Bujar Nishanit për të shkuar në Gjykatën më të lartë të vendit.

Bashkë me Thanzën, Nishani dekretoi edhe Tom Ndrecën, një tjetër gjyqtar militant të PD, mjafton të kujtojnë vjedhjen e zgjedhjeve apo dhe 21 Janarin.

Kujtojmë është kohë kur për tre muaj PD do të humbiste pushtetin, ndërsa sa kishte prishur aleancën me Lëvizjen Socialiste për Integrim, shkruan Dita.

Në raste të tilla, kur një njeri që të ka shërbyer në mënyrë të jashtëligjshme dhe të verbër nuk e mbron dot, të paktën hesht.

I vetmi që duhet të flasë është ish-presidenti, i cili duhet të tregojë pse është treguar kaq bujar me një njëri që shkeljet e ligjit i ka të shkruara në ballë.