BERLIN, GERMANY - AUGUST 24: (L to R) Michael Roth, state secretary in the federal foreign ministry, German Chancellor Angela Merkel (CDU) and Vice Chancellor and Economy and Energy Minister Sigmar Gabriel (SPD) arrive for the weekly German federal Cabinet meeting on Roth's birthday on August 24, 2016 in Berlin, Germany. High on the meeting's agenda was discussion of federal policies towards civil defense. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Ministri i Shtetit për Europën i Gjermanisë, Michael Roth ka apeluar para samitit që pritet të zhvillohet sot në Luksemburg, që të hapen negociatat për Shqipërinë. “Hapja sa më shpejt të jetë e mundur e bisedimeve të anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë është jetike”, deklaron ministri gjerman Roth.

Roth ka theksuar se “BE duhet të mbajë premtimet e saj”. Ministrat e Jashtëm të vendeve të BE pritet që sot të japin vendimin lidhur me hapjen e negociatave për anëtarësim të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.