Basha në bashkëbisedimin me gazetarët ka thënë se kriza politike në vend është e paprecedentë por është një situatë që ka ndodhur më parë edhe në Europë dhe SHBA.

” E gjitha kjo po bëhet për tu mos u përsëritur kriza të tilla. Nëse do kemi një qeveri që e merr pushtetin me krimin dhe asgjeson gjykatat dhe emëron në mënyrë rë paligjshme kryeprokuroren, dhunon qytetarët dhe helmon me gaz, athere ky do të jetë precedentë. Patjetër që po, një fund i tillë e pret. Me në fund populli ka fuqinë për të thënë se sovrani jemi ne. Shqiptarët duhet ta festojnë një precedent të tillë. Por kjo është një reformë e thellë. Kurr më të mos ketë një kryeministër të tillë që i kthen qytetarët në bujkrobër të tij. Prandaj i kemi thirrur të gjithë shqiptarët. Dhe do të vendosin ata me votë. Një ushtrimtë tillë demokracie do të marr fund frika e qeverisjes. Pasi kjo është tirania tirania është kur populli ka frike. Orët kur populli ulte kokën ka marrë fund këta janë orë shprese. Fatin e tyre e kanë vetë shqiptarët. Duhet ta festosh këtë preedentë ta celebrosh. Në shqipëri po vendoset një precedente që bëri Eëuropen Europe dhe Shba-në SHBA. Ky është standratë euro amerikane. ” ka thënë Basha.