Në rastin e qenve të shtëpisë, është më së shumti një shenjë afeksioni. Lëpirja çliron endorfina të cilat u japin qenve një ndienjë komforti dhe kënaqësie, njësoj si ndjesia që njerëzit marrin kur hanë thonjtë, pasi cliron stresin. Nëse doni ta ndaloni këtë, një mënyrë është ta shpërfllni veprimin.j.j